• 20 godina rada MKF EKI

  Home / Novosti / 20 godina rada MKF EKI

  20 godina rada MKF EKI

  24.2.2016
  [LayerSliderWP] Slider not found

  Poštovani,

  Godina koja je pred nama, ima poseban značaj za Mikrokreditnu fondaciju EKI. Naime, EKI ove godine obilježava dvadeset godina postojanja i uspješnog poslovanja na BH tržištu, zbog čega smo izuzetno ponosni. Sa velikim zadovoljstvom želimo ovu vijest podijeliti sa vama, jer zahvaljujući vašem povjerenju i lojalnosti dostigli smo rezultate koji su vrijedni pažnje i divljenja.

  U svom poslovanju nastojimo graditi dugoročne partnerske odnose koji se temelje na transparentnosti, fer i korektnom odnosu prema klijentima. Da radimo u skladu sa najboljim praksama potvrđuje i SMART certifikat koji je EKI, među prvih 5 institucija u svijetu, dobio prvi put 2013. i obnovio 2015. godine. Ovaj certifikat potvrđuje da se EKI pridržava svih sedam, veoma strogih principa zaštite klijenata, te da ih u potpunosti sprovodi.

  Za nas ovaj jubilej ima iznimnu važnost, jer znamo da smo u protekle dvije decenije, zajedno sa vama, ostvarili mnoge uspjehe u svim domenima našeg poslovanja. Pružajući vam finansijsku uslugu, pokrenute su i dodatno ojačane djelatnosti iz mikro sektora i poljoprivrede, izgrađeni su mnogi stambeni i poslovni objekti, poboljšan kvalitet života mnogih domaćinstava. Osluškujući vaše sugestije, trudili smo se da kontinuirano unapređujemo naše proizvode i usluge te ih prilagođavamo potrebama klijenata. Cijeneći vaše potrebe za iznosima kredita većim od 10.000 KM, osnovali smo mikrokreditno društvo koje vam može ponuditi iznose do 50.000 KM. Da bismo vam olakšali proces dobijanja kredita i uštedjeli vaše dragocjeno vrijeme, opremili smo naše službenike najsavremenijom opremom koja omogućava da sav posao oko obrade kreditnog zahtjeva bude završen tamo gdje vama najviše odgovara, u vašem domu ili na vašem radnom mjestu. Pokrenuli smo “EKI Poslovni klub”, kao dodatnu uslugu za naše klijente, sa ciljem da vam olakšamo promociju proizvoda i usluga na tržištu, te da vam pružimo dodatne informacije koje vam mogu biti od koristi .

  Osnovni cilj EKI-ja jeste rad u lokalnoj zajednici kroz pružanje finansijske podrške domaćinstvima koji tu vrstu usluge trebaju, a nemaju pristup finansijskim sredstvima putem banaka ili im je taj pristup otežan. Pored tog aspekta poslovanja, važno je naglasiti da je EKI i društveno odgovorna organizacija. Tokom protekle dvije decenije, nizom socijalno odgovornih i humanitarnih aktivnosti, pomogli smo velikom broju djece i institucija koje se bave radom sa njima.

  Naš cilj je, a uvjereni smo i vaš, da nastavimo uspješnu saradnju i u budućnosti, stvarajući bolje uslove života za nas, naše porodice i generacije koje dolaze.

  Nadamo se da ćemo zajedno i uspješno obilježiti još mnogo ovakvih jubileja.

  S poštovanjem,

  Jednostavno EKI

  Sadina Bina - Generalni direktor MKF EKI

  Sadina Bina
  Generalni direktor MKF EKI

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.