• Centar za djecu sa višestrukim smetnjama „Vrati mi osmjeh“

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Centar za djecu sa višestrukim smetnjama „Vrati mi osmjeh“

  Centar za djecu sa višestrukim smetnjama „Vrati mi osmjeh“

  19.9.2017

  Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Vrati mi osmjeh” okuplja 125 članova, od toga 35 maloljetnih. Prije par godina, prostorije Centra su izmještene u zgradu nekadašnje vojne kasarne Ljubače, objekat je montažnog tipa tj. kontejner i ne zadovoljava osnovne potrebe za rad. Uz to, kako su u blizini šume, velike probleme imaju sa glodarima. Katarska vlada se ponudila da izgradi objekat za Centar u mjestu Šarenjak, opština Živinice. Za realizaciju tog projekta neophodne su im građevinska i urbanistička dozvola.

  U nedostatku vlastitih sredstava Centar je pokrenuo humanitarnu akciju pod nazivom “Banke za djecu” sa ciljem da prikupi sredstva za izradu Glavnog projekta objekta za rad, rehabilitaciju i edukaciju Centra za djecu sa višestrukim smetnjama, kao preduslova za dobijanje građevinske saglasnosti dok su urbanističku saglasnost dobili kao donaciju opštine.

  EKI je uz ostale prijatelje Centra donirao određena sredstva čime je omogućeno ostvarivanje jednog od preduslova izgradnje adekvatnog objekta za rad, rehabilitaciju i edukaciju korisnika. Realizacijom projekta polaznici Centra bi dobili adekvatan prostor za rad i edukaciju, a porodice veliko olakšanje zbog činjenice da će njihovi najmiliji imati značajno bolje uslove boravka što bi trebalo donijeti i bolje rezultate njihovog razvoja.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.