• Udruženje „BEBE” Trebinje

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Udruženje „BEBE” Trebinje

  Udruženje „BEBE” Trebinje

  20.2.2019

  Udruženje “Bebe” iz Trebinja je udruženje porodica sa problemom steriliteta. Osnovano je 2010. godine sa sjedištem u Trebinju i prvo je udruženje ove vrste na području Bosne i Hercegovine. Udruženje broji 187 bračnih parova iz svih opština istočne Hercegovine. Imaju devet članova koji potpuno volonterski obavljaju sve aktivnosti vezano za Udruženje.

  Cilj Udruženja je pomoć porodicama koje se bore sa ovim problemom, kako psihološka, tako i materijalna. I oni to zaista nesebično rade. Svojim upornim radom i zalaganjem razbili su „taboo” temu steriliteta, javno o njoj progovorili, održali niz edukativnih skupova, prikupili novac za kupovinu medicinskog aparata( histeroskop) za Opštu bolnicu Trebinje. Izborili su se za tri besplatna postupka vantjelesne oplodnje, ali i dalje svojim najvećim uspjehom smatraju svojih 89 beba.

  Udruženje je neprofitna organizacija i donacije su jedini način da opstanu. Od tih donacija učestvuju u liječenju, kupovini lijekova za parove i rehabilitaciji liječenih parova.

  U razgovoru sa direktoricom Udruženja, Snežanom Misitom, saznali smo da se konstantno susreću sa problemom prevoza. EKI je odlučio da svojom skromnom donacijom učestvuje u projektu prikupljanja novca za kupovinu automobila.

  S obzirom na to da Udruženje djeluje na regionalnom nivou, česti su odlasci u susjedne gradove, kako zbog posjete ljekarima specijalistima koji dolaze u druge medicinske centre, tako i zbog komunikacije sa članstvom. Kupovina automobila bi im pomogla da se lakše povežu sa ostalim Udruženjima i klinikama za VTO, koja se većinom nalaze u velikim centrima poput Banjaluke, Sarajeva, Podgorice, Beograda, Praga itd.

  Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast zbog učešća u ovom projektu koji će, nadamo se, doprinijeti da broj rođenih beba svakodnevno raste.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.